Plugin companion auto update untuk si pemalas

Last Updated on 21 February, 2020 by Grim Reaper

Jika anda mempunyai website wordpres tapi jarang untuk buka dashboard dan jarang untuk mengemaskini tema mahupun plugin, plugin Companion Auto Update ini sangatlah sesuai untuk pemalas macam anda.

Menjaga plugin dan tema WordPress anda supaya sentiasa dikemas kini adalah satu kaedah untuk melindungi laman web anda dari penggodam. Ia juga merupakan satu cara untuk memastikan laman web itu tetap berfungsi dan cekap. Menetapkan kemas kini ini untuk berlaku secara automatik boleh menjadi mejimatkan masa sambil memastikan fail adalah terkini semasa ia diterbitkan.

Dalam tutorial ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara untuk mengemas kini plugin WordPress secara automatik. Ini proses yang sangat mudah yang akan membantu memperkemaskan laman web ini dan memastikan semua komponen anda berfungsi dengan betul.

Kenapa update plugin anda ?

Banyak kali, penerbit akan mengemas kini pemalam untuk menyelesaikan masalah bug atau pengaturcaraan. Dalam sesetengah kes, perbaikan ini boleh menyelesaikan masalah yang banyak di antara anda mempunyai alat tertentu.

Ini sangat membantu jika anda mendapati bahawa plugin yang berfungsi dengan sempurna untuk keperluan anda.

Memastikan plugin bermain bagus dengan orang lain adalah satu lagi sebab mengapa pemaju menyiarkan kemas kini. Hal ini terutama berlaku ketika memastikan pengekodan berfungsi dengan sempurna dengan versi WordPress baru.

Anda mungkin dapat melihat banyak plugin dan tema dikemas kini dalam 48 jam versi WordPress baru.

Sekiranya eksploitinya ditemui dalam plugin, pemaju akan sering mengeluarkan kemas kini selepas menetapkan kod itu. Ini adalah untuk menghalang sesiapa pun daripada menggodam laman web melalui lubang dalam kod itu sendiri.

Perkara terakhir yang dikehendaki oleh pemaju yang sah adalah mengeksploitasi laman web kerana elemen pengekodan yang buruk.

Salah satu sebab utama mengapa saya menyimpan semua yang dikemas kini adalah kerana kadang-kadang pemaju menambah fungsi baru.

Menggunakan Plugin Companion Auto Update

Terdapat banyak alat plugin lain untuk mengemas kini plugin WordPress secara automatik. Dalam tutorial ini, saya akan menunjukkan bagaimana untuk install Plugin Companion Auto Update. Ia adalah plugin mudah yang membolehkan anda menetapkan pelbagai elemen WordPress. Pada masa ini, ia juga merupakan salah satu plugin yang paling aktif dikemaskini oleh pihak developer.

Anda perlu memasang plugin sebelum anda boleh terus menetapkan kemas kini automatik di WordPress.

Pasang dan aktifkan plugin Companion Auto Update.

Step 1

Masuk ke website anda , dan pilih bahagian plugin, kemudian cari di kotak carian, cari Companion Auto Update. Klik install now dan aktifkan plugin companion auto update

 

 

 

Step 2

Pergi ke tab tools, kemudian Auto Updater, Tick ikut gambar. No 6 tu, masukkan email anda untuk mendapatkan notifikasi jika ada update terbaru ataupun selepas plugin companion auto update ni selesai buat kerja.

 

Step 3

Masuk ke update log dan lihat plugin anda sekarang sudah selesai update terkini.

Menjaga website untuk lebih efisien

Mengemas kini adalah salah satu cara paling mudah untuk memastikan laman web itu berfungsi dengan baik dan berfungsi dengan baik. Ia melindungi anda dari masalah yang mungkin timbul sementara mungkin menambah fungsi baru ke plugin anda. Jangan pernah meremehkan nilai menyimpan fail semasa.

Ia mungkin hanya menjimatkan banyak kekecewaan dan downtime website anda.

Adakah anda menggunakan banyak plugin di laman web anda? Berapa kerapkah anda melakukan rutin backup ?

 

Author: Grim Reaper
Hi. Saya membuat keputusan untuk membuat laman web ini untuk berkongsi ilmu yang saya belajar. Sangat meminati dunia IT, seperti Network, Software, Computer dan Server. Semoga kandungan laman web ini bermanfaat untuk anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.