Rebranding Nama Pusat Internet 1 Malaysia Kepada Pusat Internet Komuniti

Hai semua, mungkin sebelum ni korang ada baca artikel aku mengenai apa itu pusat internet 1 malaysia. Da lama dah artikel sebelum. Tahun 2017 weh. Korang boleh baca artikel tu untuk tahu serba sedikit ape benda Pusat Internet 1 Malaysia ni. Untuk pengetahuan korang, pada tahun 2021 sekarang Pusat Internet 1 Malaysia ni dah tukar nama kepada Pusat Internet Komuniti. Hehe. Dulu zaman najib boleh la guna perkataan 1 Malaysia tu. Sekarang dah tukar kepada Komuniti pulak. hahaha.

Ni contoh Pusat Internet Komuniti yang ada area berdekatan tempat aku. Pusat Internet Komuniti Sg Sireh.

Bagi perkhidmatan Wifi Percuma, Sebelum ni menggunakan nama Kampung Tanpa Wayar, kini sudah tukar kepada  Wifi Komuniti. Memang best la perkhidmatan wifi ni. Sebelum ni dorang guna streamyx, sekarang da tukar teknologi unifi. Lagi laju ! Best lah penduduk kampung dapat menggunakan perkhidmatan percuma ni dengan internet kelajuan tinggi. Sangat sesuai digunakan untuk PDPR di rumah. 

Author: Grim Reaper
Hi. Saya membuat keputusan untuk membuat laman web ini untuk berkongsi ilmu yang saya belajar. Sangat meminati dunia IT, seperti Network, Software, Computer dan Server. Semoga kandungan laman web ini bermanfaat untuk anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.