Selamat Datang firdausmarzuki.com

Hello semua, berjumpa lagi. Kali ni aku nak citer kenapa aku pilih nama domain firdausmarzuki.com ni. Haha.. Sebenarnya aku dalam di lema tau, ada beberapa nama domain yang menjadi pilihan sebelum aku buat keputusan untuk letak nama sendiri kat nama domain ni. haha..

Antara nama domain pilihan aku adalah:

  • pejuangteknologi.com
  • heroteknologi.com
  • fighterteknologi.com
  • firdaustech.com
  • rezekifirdaus.com

Masa ni aku memang betul2 bingung tau. Yelaa sebab kalau aku pilih nama nama di atas, aku punya niche blog kena la fokus pada bahagian it sahaja. Padahal dalam blog aku ni ada citer pasal personal life aku jugak. Pasal kerja aku. Pasal minat aku. Tu aku fikir baik baik sebelum beli nama domain. Ikutkan sebenarnya aku nak pakai nama domain firdaus.com tapi tak boleh dah ada orang beli. Yela nama tu pendek sikit.. Tapi tak leh.. Aku cek cek takde pun website nya. Kene beli pulak dengan penjual . Kene negoo lagi. Harga minimum RM 2000 untuk nama domain firdaus.com tu. Giler betul.

firdausmarzuki.com

Lepas aku fikir masak masak, aku pun buat keputusan untuk nama penuh aku sebagai nama domain aku. Haha. Itulah dapatnya nama domain firdausmarzuki.com . Website website aku yang lain guna registar namesilo tau. Kebetulan pulak aku ada dapat email yang pihak verisign akan naikkan harga domain .com bermula 1 September 2021. Pergghhhhhhhhhh. Naik dalam RM5 jugak. Sebelum ni .com dalam RM44.00 macam tu. Start bulan September 2021 ni harga akan bertukar kepada RM49.00

Jadi tanpa melengahkan masa, aku terus buat keputusan beli nama domain firdausmarzuki.com terus selama 5 tahun. Wakakakaka. Puas hati aku. Baru RM220.00 kena bayar, pasni tak yah fikir lagi. haha. Ni la pertama kali aku beli nama domain terus 5 tahun. Mungkin nama domain ni aku guna untuk selamanya. Selamanya..

Author: Grim Reaper
Hi. Saya membuat keputusan untuk membuat laman web ini untuk berkongsi ilmu yang saya belajar. Sangat meminati dunia IT, seperti Network, Software, Computer dan Server. Semoga kandungan laman web ini bermanfaat untuk anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.