Tonton movie torrent secara streaming online

Last Updated on 18 December, 2018 by Grim Reaper

Assalamualaikum. Mungkin ada diantara anda yang masih tidak tahu mengenai perisian untuk menonton torrent secara online. Anda tidak perlu download movie tersebut ke laptop anda kerana anda akan stream secara terus melalui torrent itu. Selain itu, perisian ini akan memaparkan movie terbaru, tv series terbaru dan juga kartun anime. Selain itu anda boleh memilih untuk mainkan movie tersebut melalui player tersebut ataupun melalui perisian VLC Player. Perisian yang saya nak share kepada anda harini ini adalah POPCORN TIME.

Anda boleh mendapatkan perisian ini melalu laman webnya iaitu https://popcorn-time.to/
Perisian ini menyokong untuk kegunaan seperti windows, mac, linux, android dan juga ios. Perisian ini adalah PERCUMA dan tidak perlu di bayar sepert NETFLIX, IFLIX, PRIME MOVIE dan sebagainya. Perisian ini sangat bagus kerana anda tidak perlu lagi memuat turun movie anda. Selepas sahaja anda install perisian ini di laptop anda. Anda boleh sahaja terus memilih movie kegemaran anda yang anda ingin tonton. Perisian ini juga menyediakan movie terkini, Yaaa terkini. Tidak seperti NETFLIX, anda perlu menunggu lama, dan contents movie pun yang lama-lama betul ? Selain itu, jika anda memainkan movie anda melalui built-in player, anda terus dapat memilih subtitle yang anda mahukan. Contoh subtitle yang ada adalah seperti, chinese, english, india, indonesia dan pelbagai lagi. Anda juga boleh load custom subtitle iaitu bahasa Malaysia.

Sebelum anda memulakan aktiviti menonton movie kegemaran anda. Anda memerlukan VPN untuk perisian ini berjalan lancar. Ehhhhh kenapa pulak kene guna VPN ? Tak boleh ke saya direct terus untuk streaming ? Jawapannya ada TIDAK ! Ini kerana kerajaan Malaysia dan kebanyakkan Telco di Malaysia memblok aktiviti P2P. Jika anda nak dapatkan VPN murah, mudah sahaja. Klik link ini. Selepas anda menggunakan VPN, anda bebas untuk membuat sebarang aktiviti di internet.

 

Perisian ini sangat bermaanfaat dan berguna jika anda mempunyai internet yang laju dan tidak mahu mendownload movie. Jadi tunggu apa lagi ? Mari dapatkan VPN murah dan mula menonton movie secara online sahaja !

 

 

 

Author: Grim Reaper
Hi. Saya membuat keputusan untuk membuat laman web ini untuk berkongsi ilmu yang saya belajar. Sangat meminati dunia IT, seperti Network, Software, Computer dan Server. Semoga kandungan laman web ini bermanfaat untuk anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.